Veckorapport (46)

Fredagskväll,

De senaste veckorna har veckorapporterna börjat dystert. Denna veckan följer tyvärr samma tema. Först LeoVegas, sedan kom Starbreeze som gick rakt ner i backen och nu även Swedish Match. LEO har svårt att nå de finansiella målen som är uppsatta till 2020, och förväntningarna blir allt lägre på aktien. I Starbreeze har ett nytt spel lanserats där recensionerna initialt är övervägande negativa. En del anser dock att detta beror på att reklamkampanjen för spelet hade väldigt mycket bättre grafik än själva spelet. Min förhoppning är att försäljningssiffrorna ändå blir okej och ger en viss rekyl snarast. Starbreeze har gått neråt fort. För Swedish Match vill FDA i USA förbjuda smaksatta cigaretter, vilket aktien föll markant på.

v46

I dessa tider ger fonderna lite stabilitet i portföljen som helhet även om även fonderna har gått ner något den senaste tiden. Kanske är en sättning på gång som jag har underskattat (valt att bortse från). Vi får helt enkelt se, men jag har som alltid strategin att inte gå ur i syfte att spekulera i konjunktur utan investerar i bolag långsiktigt även om de går ner tidvis. För de tre bolagen jag nämnde ovan måste jag dock ompröva min teori nu och verifiera att jag verkligen tror på bolagen. Jag är ofta dålig på att gå ur förlustaffärer i tid…

Ha en fin helg!

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s