Veckorapport (7)

Generellt bra återhämtning på börsen denna veckan. Allt i min depå ser hyfsat ut förutom Hennes & Mauritiz och Tobii, så dessa tänkte jag ge lite extra fokus i detta inlägget.

H&M hade kapitalmarknadsdag i onsdags. De presenterade bland annat att 12,5% av försäljningen idag sker online samt att målsättningen är att denna siffra ska upp emot 25%. För att åstadkomma detta spenderas 45% av H&Ms totala investeringsbudget på onlinehandeln idag. Detta reagerade börsen positivt på vid öppning, vilket senare under dagen kom att ändras och aktien stängde på nästan 5% minus för dagen. Överlag utläser jag att bolaget måste bli bättre på transparens mot aktieägarna, och de svarade inte tillräckligt bra på frågorna under kapitalmarknadsdagen. H&M tuggar alltså fortsatt vidare kring 140 kr/aktie.

För Tobiis del gäller det väl snarare att de inte har kommit ut med några bra nyheter på länge och därmed dalar aktiekursen. De fick nyligen en höjd rekommendation från Carnegie vilket satte lite fart på kursen just den dagen. Vi får se vad som händer här framöver.

v7

Ha en bra helg!

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s