Veckorapport (52)

Hej!

Tänkte summera år 2017 i siffror för hwaspinvest. Året slutade på +8,42% utveckling, vilket jämfört med OMXSPI (+6,40%) är 2 %-enheter bättre. Jag känner mig tillfreds med en ökning på över 8% men ser att det under året är mina fonder som har fått agera draglok för att få så här bra siffror. Mina aktier hos Nordnet har gått upp cirka 5,6% medans fonderna hos min andra bank har gått upp 10,6%. Under året har jag gjort 23 försäljningar varav 16 st var med vinst. Även detta är jag nöjd med och med tanke på att jag har ISK så känns det extra bra att ta hem vinster då man inte skattar på vinsten utan schablonbeskattas på hela kapitalet, vilket i mitt fall har varit oerhört förmånligt även detta året. Under året har politiker dock diskuterat att höja skatten på ISK vilket jag tycker är oerhört fel. Vi som försöker spara ihop våra egna pengar ska väl inte straffas med skattehöjningar… Regeringen fick skarp kritik när denna debatten kom ut i media.

v52.png

Hoppas ert börsår 2018 blir bra även det. För mig har 2017 generellt varit ett lugnt år om man jämför med 2016 då både Trump och Brexit kom. Under 2017 var den stora händelsen enligt mig att Bitcoin och andra kryptovalutor fick stor uppmärksamhet framförallt under sista kvartalet. Som ni ser i min veckorapport har jag investerat både i Bitcoin och Ethereum (de två största alltså), och jag tror på fortsatt hög volatilitet här men på sikt bör det ändå vara en god affär. Att ha en decentraliserad valuta är enligt mig ett steg i rätt riktning för att finansbranschen inte längre ska gödas av våra transaktionskostnader. En transaktion genomförs idag endast med hjälp av datorkraft och därför känns det orimligt att en bank ska tjäna mycket pengar på detta.

Ser fram emot nästa år och hoppas på nya innovationer som berikar!

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s