Veckorapport (36)

Godkväll!

Inga transaktioner denna veckan. I slutet av börsvecka 36 gick Nordea ut med att de kommer att genomföra flytten till Helsingfors. De poängterar att skillnaden kommer att bli ganska lite för kunderna, vilket kanske förvisso är sant. För oss aktieägare som äger Nordea via ISK blir det dock en skillnad. I ett investeringssparkonto skattar man inte på utdelningar som kommer in på kontot, förutom om bolaget är utländskt. Då dras en utländsk källskatt. Denna skatt kan man göra avdrag för vid deklaration men endast upp till 500kr. Detta betyder att Nordeaaktien förändras lite för oss ägare. Flera medier har även gått ut med att en del Nordeakunder har hoppat av, och flera miljarder i bolån är uppsagda till följd av detta pressmeddelande.

v36

Ha en bra helg!

hwsap

En reaktion till “Veckorapport (36)

  1. […] [ Blogginlägget är skrivet av: HWASP Invest ] Godkväll! Inga transaktioner denna veckan. I slutet av börsvecka 36 gick Nordea ut med att de kommer att genomföra flytten till Helsingfors. De poängterar att skillnaden kommer att bli ganska lite för kunderna, vilket kanske förvisso är sant. För oss aktieägare som äger Nordea via… Läs hela blogginlägget av HWASP Invest här: Veckorapport (36) […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s