$$$ Måndagshandel $$$

Första steget av SCA:s avknoppning av hygiendelen Essity AB som sägs utgöra cirka 80% av gamla SCA har idag verkställts. En tilldelning av de nya aktierna har förberetts i portföljen och idag sjönk värdet drastiskt i aktien. Jag reagerade direkt och fyllde på en rejäl pott för 66,10 kr/st. Tror att denna delningen kommer gynna båda delar av SCA och har ägt bolaget cirka 8 månader. Under den tiden har aktiekursen stigit sakta och jämnt. Därför känner jag att det var smart att gå in lite mer i skogsdelen då man nu i början nog kommer se positiv kursutveckling av delningen. Köpet finansierades med att banta ner Tele2-posten något.

Förutom detta gick jag också in mer i investmentbolag idag. Läste i DI förra veckan att Kinnevik är hett, men den dagen steg kursen lite för mycket tyckte jag. Trots detta valde jag idag att köpa på mig en normalstor post i Kinnevik och detta finansierades med försäljning av 1/4 av H&M-aktierna. Som jag igår skrev så tror jag fortfarande på H&M men jag känner att jag ett tag har haft lite för många ägg i samma korg. Av diversifieringsskäl väljer jag alltså att minska H&M något.

I sommar kommer jag ha lite mer tid och ska försöka kommentera mina affärer i bloggen bättre än vad jag brukar (på senaste tiden har det främst varit veckorapporterna som har kommit från mig).

Önskar er en fin kväll och börslycka!

hwasp

En reaktion till “$$$ Måndagshandel $$$

  1. […] [ Blogginlägget är skrivet av: HWASP Invest ] Första steget av SCA:s avknoppning av hygiendelen Essity AB som sägs utgöra cirka 80% av gamla SCA har idag verkställts. En tilldelning av de nya aktierna har förberetts i portföljen och idag sjönk värdet drastiskt i aktien. Jag reagerade direkt… Läs hela blogginlägget av HWASP Invest här: $$$ Måndagshandel $$$ […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s