Veckorapport (20)

Hej!

Denna veckan har utdelningarna kommit in från både Tele2, H&M och Industrivärden. I samband med detta upptäckte jag en miss i mina jämförelser. Jag jämför mitt (hwsapindex) med OMXSPI som är ett prisindex. Detta tar alltså bara hänsyn till kursuppgång. För att få en mer exakt bild skulle jag alltså ha jämfört med OMXGI som även räknar med utdelningarna. Jag tycker dock det känns dumt att byta jämförelseindex mitt under året och har därför inte bestämt mig riktigt ännu om jag ska korrigera nu eller i början av nästa börsår.

v20.png

I H&M går Stefan Persson än en gång in tungt. Han gjorde ett miljardköp i H&M-aktien via sitt investmentbolag Ramsbury Invest AB i veckan, och detta ser jag ju givetvis positivt. Samtidigt är detta kanske något som förväntas av Persson då andra hade börjat oroa sig om han istället hade plockat ut pengar ur H&M. En annan insiderhandel som fick goda effekter på kursen var Betsson under fredagen. VDn köpte en post och kommenterade i affärspressen att bolaget har sått många frön som nu är redo att skördas. Även detta gjorde gott i min portfölj.

Ha en god helg och njut av försommarvärmen, så får vi hoppas att det hettar till ännu mer på börsen!

hwasp

En reaktion till “Veckorapport (20)

  1. […] [ Blogginlägget är skrivet av: HWASP Invest ] Hej! Denna veckan har utdelningarna kommit in från både Tele2, H&M och Industrivärden. I samband med detta upptäckte jag en miss i mina jämförelser. Jag jämför mitt (hwsapindex) med OMXSPI som är ett prisindex. Detta tar alltså bara hänsyn till… Läs hela blogginlägget av HWASP Invest här: Veckorapport (20) […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s