Veckorapport (18)

 

Hallå!

Ännu en börsvecka har gått och det snurrar på fint både för OMXSPI och för hwaspindex. Lite tråkigt att min portfölj (hwaspindex) hamnar mer efter denna veckan än förra, men båda har trots allt gått upp så det är bra iallafall! Berättade i slutet av 2016 om mitt #hwaspprogrammet som gick ut på att jag bytte en del av mina aktiefonder mot räntefonder. Såhär med facit i hand hittills så känns det lite tråkigt, då aktiefonderna och börsen överlag fortfarande går superbra! Samtidigt är det aldrig fel att trygga upp lite kapital och att vara lite exponerad mot kreditmarknaden istället för endast mot aktiemarkanden. Har hört ett riktmärke att om man är 20 år så är en bra fördelning 20% ränta och 80% aktier av ens långsiktiga sparande. Detta låter klokt, och i nuläget förhåller jag mig hyfsat till detta. Vad gäller mitt långsiktiga sparande ska jag dock flytta kapital från aktiefonder till direkta aktier, då det känns onödigt att betala en förvaltningsavgift om jag kan få liknande avkastning genom god diversifiering av direkta aktier.

v18.png

Utdelningssäsongen är igång och idag kom utdelning från Trelleborg. Framöver väntar jag på H&M och Tele2 med flera, och Tele2 har en mycket fin direktavkastning!

Ha en bra helg!

hwasp

En reaktion till “Veckorapport (18)

  1. […] [ Blogginlägget är skrivet av: HWASP Invest ]   Hallå! Ännu en börsvecka har gått och det snurrar på fint både för OMXSPI och för hwaspindex. Lite tråkigt att min portfölj (hwaspindex) hamnar mer efter denna veckan än förra, men båda har trots allt gått upp så det… Läs hela blogginlägget av HWASP Invest här: Veckorapport (18) […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s