Veckorapport (13)

Hej!

Under veckan har det varit mycket turbulent i Hennes & Mauritz, och jag vet snart knappt vad jag ska tro. De levererade ”bra” (inte tillräckligt tydligen) siffror, men gick ändå ner. Huvudsakliga anledningar till detta var att de goda resultaten inte var så goda som förväntats och att H&M hade tagit upp någon typ av checkkredit vilket Morgan Stanley anmärkte var ”intressant”… Jag tror från början att H&M kommer att klara sin stora utmaning med att ta fler marknadsandelar online fint.  Samtidigt läste jag om någon som likställde H&M med skrivmaskinstillverkare och Zalando med Windows när datorer började poppa upp på marknaden.  Men jag håller inte riktigt med om denna parallell trots att jag har svårt att argumentera emot varför det inte skulle vara så. Även om klädeshandeln kommer att ske mer och mer online så tror jag inte att butikerna kommer ersättas helt och hållet. Samtidigt var det säkert människor som sade när datorer lanserades av Windows att de ändå kom till att fortsätta använda skrivmaskiner. Jag ska fundera över innehavet lite, och det gör tyvärr stora skador på min portfölj totalt då H&M är tyngst bland aktierna jag äger. Under slutet av veckan vände aktien lite uppåt igen, och det blev i kombination med Powercells imponerande ökning på 37% efter en stororder under fredagen resulterade i en riktigt go’ börs trots allt! 🙂

v13.png

Vad tror ni om H&M? Skriv i kommentarsfältet eller på Twitter.

Ha en fin helg!

hwasp

En reaktion till “Veckorapport (13)

  1. […] [ Blogginlägget är skrivet av: HWASP Invest ] Hej! Under veckan har det varit mycket turbulent i Hennes & Mauritz, och jag vet snart knappt vad jag ska tro. De levererade ”bra” (inte tillräckligt tydligen) siffror, men gick ändå ner. Huvudsakliga anledningar till detta var att de goda… Läs hela blogginlägget av HWASP Invest här: Veckorapport (13) […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s