New year – new hwasp!

Hej!

Jag har gjort ganska drastiska förändringar i min investeringsstrategi, och därför kändes det lämpligt att anspela lite på ”new year – new me!”-fenomenet. I mitten av december hade jag en större genomgång av både aktier och fonder.

Just då var cirka 95 % av mitt kapital exponerat mot aktiemarknaden, vilket förvisso jag har haft en längre tid och det har visat sig vara mycket lönsamt. Jag tror fortfarande att aktiemarknaden kommer att öka på lång sikt, men i det kortare perspektivet tror jag att börsen kommer att gå ner. Istället för att hålla kvar aktier och aktiefonder endast tyckte jag därför att det var smartare att ändra på detta. Har hela hösten tänkt lite fram och tillbaka kring detta. Om jag inte skulle förändra något så hade jag ångrat mig oerhört om börsen faller kraftigt och jag redan har anat det men inte vidtagit några åtgärder. Så jag tänkte gå igenom mina förändringar lite stegvis här nedan.

#hwaspprogrammet slutet 2016/början 2017

  1. Öka andel likvider – Började med att sälja aktier hos Nordnet som hade gått upp rejält. Bland annat Investor, Nordea, SEB, Biogaia, Atlas Copco mfl. Det är aldrig fel att ta hem en vinst, och detta blev därför steg 1 i mitt program.
  2. Sälja aktiefonder – Sålde av en del aktiefonder i portföljen som finns hos min lokala sparbank. Hade 4 aktiefonder tidigare och en strukturerad produkt. Aktiefonderna frambringat en oerhört god avkastning de senaste åren, och där minskade jag i vissa, bytte vissa och sålde av andra helt och hållet. Tack gode gud att jag har ISK!
  3. Köpa räntefonder – Jag tror fortfarande på aktiemarknaden på lång sikt. Syftet med mina räntefonder är därför att ”parkera” mitt kapital på ett lite säkrare ställe än att endast ligga kvar i aktiefonder om börsen går ner. Att endast ligga på likvider kändes bara tragiskt, så därför var detta ett bra alternativ. Om börsen nu går ner tänker jag att jag kan sälja av räntefonderna för att sedan göra en kapitalinjektion i aktiefonderna.

Räntefonderna levererar inte alls lika hög avkastning som aktiefonderna, och därför får jag nog initialt räkna med att 2017 inte blir ett lika bra år som 2016 eller 2015. Så länge det går plus så är det dock bra. Har slagit index både 2015 och 2016 vilket jag är oerhört nöjd med!

På återseende! Kommer uppdatera er om hur jag går vidare med detta.

hwasp

 

En reaktion till “New year – new hwasp!

  1. […] Hej! Jag har gjort ganska drastiska förändringar i min investeringsstrategi, och därför kändes det lämpligt att anspela lite på ”new year – new me!”-fenomenet. I mitten av december hade jag en större genomgång av både aktier och fonder. Just då var cirka 95 % av mitt kapital exponerat mot aktiemarknaden, vilket förvisso jag har haft en längre tid och det har visat sig vara mycket lönsamt. Jag tror fortfarande att aktiemarknaden kommer att öka på lång sikt, men i det kortare perspektivet tror… Läs hela blogginlägget av HWASP Invest här: New year – new hwasp! […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s