Veckorapport (52)

Hej!

Här kommer sista veckorapporten för 2016 som därmed också blir ett årssammandrag där hwaspindex 2016 beräknas. Det blir en lite annorlunda presentation av mina innehav denna gången då jag håller på med en del fondbyten som inte blev klara innan årets slut. Går ner radikalt i risk, och har nu förutom aktiefonder också lite företagsobligationer bland mina fonder(alltså ökad exponering mot kreditmarknaden). Observera att bytet inte är klart ännu, så till veckorapport 1 år 2017 finns det en del nya fonder inne, men jag avslöjar först då exakt vilka då jag inte helt har bestämt mig. Bakgrunden till detta är att jag en längre tid har känt att jag har för hög exponering mot endast aktiemarknaden, och det kan vara ganska riskfyllt med tanke på hur högt börsen ligger just nu. Anser att det kommer vända snart, men om vi har nått toppen ännu kan ingen veta. För mig var det viktigt att ändra innan pendeln slår över, och då får jag ta om jag nu blir snuvad på de sista procenten.

V52.png

År 2016 såg inte bra ut i början, men nu avslutar jag 5 %-enheter bättre än index med 10,8% uppgång, och jag är ganska nöjd trots att det gick mycket bättre för mig år 2015 (+23,9%).

hwaspindex 2016 +10,78 %

Vill även passa på att tacka er som följer mig, och jag tycker att det är så roligt att ni är intresserade och får inspiration av mina veckorapporter. Jag är ingen expert, men genom att dela med mig av hur jag gör samt se hur andra gör kan vi lära oss massor.

Önskar er en god fortsättning på det nya året!

/hwasp

En reaktion till “Veckorapport (52)

  1. […] Hej! Här kommer sista veckorapporten för 2016 som därmed också blir ett årssammandrag där hwaspindex 2016 beräknas. Det blir en lite annorlunda presentation av mina innehav denna gången då jag håller på med en del fondbyten som inte blev klara innan årets slut. Går ner radikalt i risk, och har nu förutom aktiefonder också lite företagsobligationer bland mina fonder(alltså ökad exponering mot kreditmarknaden). Observera att bytet inte är klart ännu, så till veckorapport 1 år 2017 finns det en del… Läs hela blogginlägget: Veckorapport (52) […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s