Nu är det jul igen…

… och börsen börjar bli lite väl haussad?! Jag vet inte vad jag tycker längre, men det känns som att vi står lite för högt för att vara stabila. Eftersom jag har så pass stor exponering mot aktier/aktiefonder fortfarande så tror jag ju på börsuppgång, men jag vet inte vad jag tror på lite kortare sikt. Har så svårt att argumentera med mig själv…

Skärmavbild 2016-12-20 kl. 23.29.09.png

Å ena sidan anser jag att ett bra månadssparande i mina aktiefonder och direkta aktier är bra, därför att jag på lång sikt tror på ekonomisk tillväxt vilket därför kommer att ge mig positiv avkastning till sist även om ett större kursfall kommer längs vägen dit. Men å andra sidan tänker jag att om jag i detta läget växlar över till något lite säkrare för att sedan efter fallet återgå till en högre exponering mot aktier och andra värdepapper som följer index.

Den andra vägen känns intuitivt som den rätta vägen, men det svåra är ju så klart att pricka in toppar och dalar. Därför borde jag kanske istället försöka vara lite rationell och inse att det är svårt att veta när och hur jag bör justera, och därför borde jag köra på som jag gör nu, och ”sitta still i båten” om ett större kursfall kommer. Vad tycker ni?

Jag ska på torsdag ha årlig ekonomisk rådgivning med min huvudbank (alltså inte Nordnet, utan min andra), och tills dess är det bra om jag vet vilken av ”sidorna” inom mig jag bör lyssna på.

Ha en bra vecka och God Jul!

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s