Veckorapport (50)

Godkväll!

Under veckan har jag bevakat portföljen mer än vanligt. Räntebeskedet i USA som presenterades  av FED gick precis som allmänheten hade väntat sig – räntan höjdes. Detta trodde jag skulle få stora konsekvenser på börsen, då en räntehöjning är ekonomins sätt att dra i nödbromsen en aning. Samma dag som beskedet (svensk tid, så alltså lite innan beskedet) sålde jag av hälften av mina Hennes & Mauritz AB aktier, och de gick ner cirka 4,5 % dagen efter beskredet varpå jag köpte på mig fler aktier igen. Förutom denna affär så har jag inte gjort så många fler transaktioner.

v50Jag sålde av Investor, Biogaia och SEB för att få upp en högre andel likvider i portföljen – inte roligt att vara fullinvesterad vid dessa nivåer om det plötsligt vänder. Vad har ni för tips om min portföljs framtid? Borde jag köpa på mig mer aktier eller ska man ligga på en högre andel likvider just nu? Före nyår ska jag ha ett rådgivningsmöte med min bank, och då tänker jag att vi tillsammans ska se över detta, men det kan vara roligt att få lite input från er! Jag själv har haft fel på de flesta gissningarna detta året känns det som, men ändå ser böråret 2016 ut att bli ett bra år även mot slutet för hwaspindex.

Om ni inte har börjat julstressa ännu så är det verkligen hög tid! Jag skriver just detta inlägg lite stressat då jag har en del att hinna med före julledigheten. Det är spännande och oerhört mysigt att det snart är jul igen men tiden före brukar för min del iallafall alltid kännas stressig.

Ha en bra vecka!

hwasp

 

En reaktion till “Veckorapport (50)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s