Veckorapport (39)

Godmorgon!

Vaknade sent denna lördagsmorgon och började därefter summera börsveckan tillsammans med lite frukost. Har sålt av några värdepapper (SSAB, Elekta, Betsson och delar av SEB) då jag planerar att gå in i Brummer & Partners Multi Strategy  Fond. Det är en hedgefond som placerar B&P:s andra hedgefonder, och den har levererat omkring 4% avkastning årligen sedan start. Jag tycker att det är ett bra betyg att fonden inte heller har stuckit iväg till skyhöga nivåer. När en fond kan prestera jämn vinst år för år känns den betydligt säkrare, och jag söker just nu ett komplement till min för övrigt aktiedominerande portföljsammansättning. Teckningen i Internationella Engelska Skolan är jag givetvis nöjd med, men det var lite av en besvikelse att jag endast fick 60 aktier tilldelade, och därför sålde jag av de jag fick på direkten. För min del känns det nästan lite skrämmande att alla (eller nästan iaf) börsintroduktioner under 2016 börjat som riktiga kursraketer. Det känns inte rimligt att alla som introduceras är för lågt värderade, utan det uppstår förmodligen en boom av att aktierna övertecknas flera gånger om. Vi får väl se hur det blir framöver, men samtidigt känner jag mig lite medskyldig då jag denna gång precis som flera andra sålde av direkt efter tilldelning.

v39

Ha en bra vecka! Nu återstår lite plugg för min del…

hwasp

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s