Portföljrensning inleds…

Hej!

Har den senaste tiden känt att jag har lite för många aktier för att ens ha tid att hålla reda på vad jag äger. Det känns tråkigt, men högskolestudier kräver mer av min tid vilket gör att jag idag inte är lika aktiv som jag har varit tidigare. Fick en kommentar på ett inlägg för ett tag sedan att min portfölj var ”spretig” och vid närmare eftertanke måste jag hålla med om det. Därför kommer jag nu att gå igenom varje värdepapper ett efter ett och sortera ut. Det finns en del som pratar om att man ”blir kär” i sina aktier, och detta är mycket farligt. När jag tittar igenom min portfölj kan jag idag inte berätta för mig själv varför jag äger vissa värdepapper, och då måste jag värdera på nytt för att sedan ta ställning till om det passar min strategi. Självklart har jag haft ett syfte och sett potential hos de aktier jag har köpt en gång i tiden, men det är inte säkert att jag tänker på samma sätt idag.

Mer info om detta kommer löpande – först ut att rensas bort var tre ETF:er som i sig inte var dåliga, men jag ägde så pass lite i dem att de lika bra kunde avyttras.

Dagens börs var mycket glad – hoppas att ni tjänade lite guld!

hwasp

2 reaktioner till “Portföljrensning inleds…

  1. Steg 1 skulle jag nog säga är att kasta ut alla dyra skräpfonder, speciellt de som innehåller ”Robur”. Låt din bas vara ett gäng investmentbolag med bra track record istället. Större chans att du överpresterar index och betydligt lägre avgifter. Kikar du på vad t.ex. Kapitalinvest innehåller kan man verkligen undra varför du ska betala 1,25% för den tjänsten.

    Kolla istället om du gillar innehaven i investmentbolagen och köp så länge de inte har någon överdriven substanspremie på innehållet.

    Gilla

    1. Tack! Jag tänker på ett sätt likadant som du, men samtidigt kan jag inte klaga på fonderna då de år efter år har levererat en bra avkastning. Jag ska gå igenom mina innehav noggrant i höst och överväga vilka fonder som faktiskt är värda den avgiften de plockar ut – du har helt klart en poäng i det du säger! 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s