Veckorapport (26)

Med lite iver i kroppen sammanställer jag veckan redan idag. Förra fredagen ska ni veta att jag var nervös när jag läste skräcksiffrorna i media som talade om börsras på uppemot 20%. Precis som jag brukar har jag nästan allt mitt kapital i placeringar exponerade mot aktiemarknaden (i nuläget cirka 95%). Detta får jag ofta försvara när jag diskuterar ekonomi med andra. Jag blir ofta ifrågasatt för hur jag vågar göra så, men när jag resonerar med mig själv så inser jag varje gång att jag inte ska använda dessa pengarna på ett bra tag framöver. Min sparhorisont är nog på uppemot 6-7 år, vilket gör att börsen är helt rätt ställa att placera sina pengar på, enligt mig. Som ni ser ur veckorapporten så sätter jag inte allt på ett kort, men jag har trots det en ganska hög risk i min portfölj. Personligen tror jag att vi har midsommar att tacka för att börsraset inte blev så omfattande här på OMX Stockholm. Oron hos folket lade sig över helgen, och det gjorde oss alla gott att börsen var stängd under fredagen, alltså dagen efter brexit-beskedet.

v26.png

Nu en vecka senare kan jag glatt konstatera att det inte påverkade hwaspindex så hårt. Faktum är att mitt hwaspindex idag ligger ungefär 1 procentenhet bättre än förra veckan. Dock är detta bara den kortsiktiga effekten av brexit, men det är ändå klart positivt att vi inte har påverkats så hårt. Veckans stjärnskott måste jag säga är Elekta, Nobina och SSAB. I början av veckan gick Elekta upp till följd av att pundet sjönk. Nobina lämnade senare i veckan ett positivt delårsresultat. Till sist gick SSAB upp rejält idag!

På återseende!

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s