Storbritannien har ett stort jobb framför sig!

Hej!
Är fortfarande i chock efter beskedet om Brexit och har funderat vidare på vilka problem Storbritannien står inför nu. Min känsla är initialt att det är den äldre generationen som har röstat för att gå ur EU för att de vill undslippa immigrationen som pågår. (även bilden ovan signalerar detta) De flesta yngre ser dock inte detta som ett problem utan snarare som något som kanske kommer att kräva mycket arbete just nu, men det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. I den gruppen räknar jag även in mig själv, och jag menar att vi har ungefär samma opinion hos svenska folket. I min närmsta krets är det inte bara men framförallt liknande tankar som går, men jag kan inte låta bli att förargas över att det är äldre människor som ifrågasätter immigrationen. Om man ska vara realist inser man snart att de äldre i samhället inte behöver tänka på den frågan, då det inte är deras generation som kommer vara med och integrera nyanlända i samhället. Lite skämtsamt sa en kompis till mig att människor över 65 år inte bör ha rösträtt. Jag är absolut inte för detta då jag personligen anser att en äldre person bör ha livserfarenheter som ska dras nytta av, men det ligger ändå något i det.

 1. Tidigare i vår var jag och lyssnade på Celcilia Malmström, som är EUs handelskommisarie, när hon berättade om frihandelsavtalen som EU har på gång med andra länder. (Här tänker vi framförallt på USA, men det finns även flera andra). Att Storbritannien drar sig ut kommer försinka detta avtalet om det ens blir aktuellt någon gång dels för EUs del och dels för Storbritanniens. Detta ger i förlängningen att USA hinner byta president, vilket ytterligare fördröjer handläggningstiden för detta ärende.
 2. Vidare tänker jag på alla brittiska pensionärer som njuter av livet i södra Europa. EU-samarbetet ger dem bra förmåner även utanför sitt hemland, men nu lär detta vara  slut eller iallafall behöva omförhandlas.
 3. Eftersom Obama har ifrågasatt Brexit är min gissning att detta inte är så populärt runtom i världen. Amerikanska börser tappade heller inte oerhört mycket vilket tyder på att de inte är de största förlorarna. Det brittiska pundet är däremot på lägstanivån någonsin. I EU röstade Sverige och Storbritannien också ofta lika, och det är därför en stor förlust för vår nation.

  Min personliga slutsats är alltså att Storbritannien har gått ur samarbetet för att de är missnöjda med organisationen som existerar idag. Den valkampanj som har bedrivits har enligt mig snarare varit en smutskastning, vilket känns mycket oprofessionellt. Förmodligen kommer Storbritannien fortfarande vilja ha mycket samarbeten med europeiska länder, men detta måste omförhandlas nu när de har gått ur vårt färdiga koncept. Jag tror att detta bara skapar extra administrationskostnader för EU och för Storbritannien. Istället kunde de ifrågasatt konstruktionen och omförhandlat EUs omfattning. Det finns fler länder som är missnöjda med hur allt fungerar i EU, och därför hade denna varit ytterst lämplig att utföras. Nu läggs massor av pengar på förhandlingar istället för att använda dessa pengarna till att hjälpa människor som är på flykt i vår värld.

  Att gå ur EU var ytterst naivt, och därför tror och hoppas jag att Storbritannien själva får betala priset för detta!

  Tack och hej!
  hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s