Veckorapport (15)

Hej!

Det har varit en intressant börsvecka. HM:s Stefan Persson har gjort flera stora köp i det egna bolaget, vilket har gjort att den har ökat en del i värde. Samtidigt har jag fått utdelning från Volvo. Nu börjar jag känna att vi har en vändning på gång på börsen, och jag baserar det på ren intuition. Förra året (2015) gick det bra fram tills april, och därefter gick det bara utför. Kanske får vi uppleva det precis motsatta i år, om min känsla stämmer det vill säga.

Framöver känner jag att det är svårt att ha så här många värdepapper. Det är svårt att hålla sig uppdaterad och insatt i vad man äger när man ha så här många olika, men samtidigt minskar riskspridningen om man bantar ner det till 10 olika värdepapper. Eller så är risken mindre då, eftersom jag har en chans att hålla mig uppdaterad… Allt beror på hur man ser det!

Nu i helgen ska jag förbereda mig för nationella proven i Svenska 3. Det är ett PM som ska skrivas på i salen under 4 timmar nu på onsdag. Det är intressant att skriva PM då texttypen passar mig väldigt bra, men jag tycker att prövningen är lika missvisade som den är exakt. Skolverket menar att det blir en valid bedömning då man kan säkerställa att eleven som blir bedömd faktiskt gör uppgiften själv. Samtidigt begränsas vi från de hjälpmedel som annars finns till hands. Inget stavnings- och grammatikprogram, inga synonymordlistor och inte heller någon chans att bearbeta texten. Som om detta inte vore nog så är bedömningen nästan strängare på denna texten än på andra texter under kursens gång, vilket i sammanhanget känns oerhört stressande och orimligt. Läs mer om detta i inlägget som kommer senare idag.

v15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s