Shareville – en fara?

Hej!

Shareville är en superbra tjänst från Nordnet som skapar ett community mellan sparare. Nu har även en app lanserats, men jag råder er att aldrig lita blint på vad sparare säger där.

Som de flesta av er vet finns jag på Shareville där man kan följa mina portföljer, men jag följer även andra sparare. En sak som jag själv har märkt är hur dålig jag är på att kritisera källan som informationen kommer ifrån när det gäller spartips. I skolan lär man sig att bedöma trovärdighet och relevans samt titta på vem som är ansvarig utgivare. På Shareville ser man ofta ett inlägg där någon sparare skriver ”Köpvärd!” eller ”Ökar i den här.”. Givetvis bör man ifrågasätta, och försöka förstå varför aktien är köpvärd. Många som skriver på Shareville påstår saker utan att det finns någon grund till dem. Eftersom jag själv inte alltid är så oerhört observant så vill jag varna er andra, och till er som skriver inlägg på Shareville så bör ni posta en länk till någon nyhet tillsammans med er reflektion om huruvida något är köpvärt eller ej.

Det var allt för mig – tackohej!

hwasp