Sportlov, Attendo Care AB och Svenska skolan

Hej!

Har varit dålig på att uppdatera på bloggen den senaste tiden. Känns lite futtigt att bara hinna med veckorapporten, men emellanåt går det inte då dygnet tyvärr bara har 24 timmar. Denna veckan har jag sportlov, vilket för min del inte är särskilt sportigt men likväl skönt. Under veckan har jag verkligen kunnat varva ner och ta saker som det kommer, men nu börjar jag bli rastlös och därför får jag blogga lite.

Under veckan har jag inte handlat mycket på börsen. Idag sålde jag av Attendo AB då den ligger i en Aktie- och fonddepå. Eftersom jag för övrigt har slutat med vanlig depå kändes det jobbigt att ha Attendo där, och jag har funderat på att flytta in den i ISK ett tag. Men så idag nådde Attendo sin toppnotering på 71 kr, och då sålde jag. Framöver tror jag att det politiska läget kan missgynna aktien, men på lång sikt ser jag inga problem. Enligt mig behövs de privata aktörerna på marknaden för att skapa konkurrens och styra upp marknaden. Samma sak vad gäller skolan.

Skolan där jag går är kommunal, men det fungerar inget vidare. Skolledningen består av mer personal än lärarkåren, och det känns för mig orimligt. De kommunala skolorna är också VÄLDIGT noggranna och stränga med betygssättningen, och menar att det är till elevernas fördel. Deras tanke är helt rätt; vi behöver höja kraven i skolan för att det ska bli en rättvis antagning till högskolorna. Men när inte alla skolor gör på samma sätt då läroplanen kan tolkas väldigt annorlunda så missgynnar det istället eleverna som går på skolor där bedömningen är striktare. Givetvis har detta påpekats flertalet gånger, men vår skolledning är mindre bra på att lyssna. Allt ska vara centralstyrt och rektorerna är gärna med och bestämmer, men enligt mig kan man inte leda en skola utan att ha god kontakt med eleverna. På min förra skola hade rektorn en mycket öppnare dialog med elever och personal. Jämfört med min gamla skolkommun känns skolan där jag går idag som en föråldrad diktatur. Nåväl, de kommer väl inse sina misstag om några år.

Vad jag tolkar av läsarstatistiken tycker ni bäst om när jag bloggar om lite annorlunda och udda ämnen, och därför försöker jag nischa bloggen ditåt. Tolkar jag er rätt? Kommentera gärna med tips på vilka ämnen jag bör beröra i bloggen.

Ha det gott!

hwasp

En reaktion till “Sportlov, Attendo Care AB och Svenska skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s