Börsen läcker som ett öppet såll…

… och jag försöker intala mig själv om att det snart kommer vända. Börjar på riktigt bli orolig för denna bistra utveckling. Hur tänker ni andra där ute? Under året har jag i princip inte utfört några transaktioner till följd av det turbulenta börsklimatet. Kanske gör jag fel. Kanske borde man sälja av en del. Kanske borde jag investera mera.

Loggar in på Nordnet och möts av att mina portföljer har störtdykt mellan 3,5 och  4% idag. Samtidigt har jag inte tid med för kraftiga förändringar just nu i depån. Om 4 månader tar jag studenten, och behöver därför se till att få ett bra avslut på gymnasiet. Dels socialt med kompisar, men även finslipa betygen. Funderar på att kontakta familjens kapitalrådgivare för lite professionell hjälp trots att jag egentligen inte vet vad det ska leda till. Det känns som om jag redan har övervägt de flesta alternativen, och stannat vid att jag borde vänta tills den globala finansiella oron har lagt sig.

Om någon har kloka tankar kring detta får ni gärna kommentera!

/hwasp

4 reaktioner till “Börsen läcker som ett öppet såll…

 1. Hej!

  Ja, frustrationen är stor hos alla nu som ligger i aktier. Jag tror dock att man ska ha lite is i magen; det kommer att vända. Någon enstaka aktie kanske man kan kasta ut om den ser riktigt usel ut, men set är ju ingen skillnad från när det går upp eller ligger flat.

  Vänligen,
  Svensson

  Gilla

  1. Jo precis! Is i magen lutar det också åt för min del, men det känns inte kul att det bara blir sämre för varje vecka…

   Hoppas vi klarar oss någorlunda!
   hwasp

   Gilla

 2. Om du sparat med målet att köpa en lägenhet eller liknande förstår jag att det är tungt. Men samtidigt bör du komma ihåg att den erfarenhet du erhåller genom att uppleva den här krisen gör dig bättre rustad för framtiden än dina jämnåriga.

  Även om vi bortser från de som aldrig tar tag i sitt sparande är det vanligaste att man börjar ta tag i sitt sparande i 25-30 årsåldern när man börjar få en regelbunden inkomst. Det innebär att för de flesta finns det ett investeringsfönster på max 2-5 år innan det börjar bli dags att skaffa barn och en massa andra fasta kostnader. Att du förlorar pengar nu är så klart jättetråkigt och jag hoppas att det inte är ett arv eller liknande. Men rent praktiskt hoppas jag att du tar dig tid att analysera din investeringsstrategi och hur du vill hantera den i framtiden. Därför att gör du det så har du goda chanser att på bara några år kompensera för förlusterna hittills och kanske hinna göra en fantastisk investerar karriär som Nicklas Andersson som är miljonär innan 30 och har ett riktigt coolt jobb på Avanza (hans blogg är: http://blogg.ekonomikunskap.com/).

  Gilla

 3. Jo självklart syftar mitt sparande till att kunna finansiera ett lägenhetsköp eller liknande i framtiden, men som läget ser ut nu skulle jag hellre låna pengar till det. 😉 Att mitt marknadsvärde faller känns tungt, men jag väljer att inte se det som en förlust ännu då jag faktiskt inte har sålt något. Lärdomen jag tar av detta blir väl att inte vara lika kraftigt exponerad mot aktiemarknaden i framtiden som jag är idag. Tack för tipset om Nicklas Andersson. Ska absolut kika på hans blogg.
  Lycka till du med!
  hwasp

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s