Försäljning: Stockwik Förvaltning AB

Till slut blev även Stockwik Förvaltning en framgångssaga. Vid årsskiftet gavs fler aktier ut från bolaget, vilket inbringade en del kapital. De senaste dagarna har kursen gått upp extremt mycket. Från att vara ett förlustbolag i portföljen steg avkastningen till över 100% på en vecka. Till följd av denna positiva förändring blev jag konfunderad, men bestämde ändå mig för att sälja av de aktierna jag hade i bolaget. I dystra tider känns det extra bra att få hämta hem en bra vinst, och därför såldes detta ganska volatila bolag av som jag har ägt under knappt ett år.

Precis som vid alla andra försäljningar för det med sig ett problem; det blir för hög andel likvider i depån. Under hösten har jag tvivlat mycket angående hur mycket kontanter jag ska ha till förfogande i depån. Denna frågeställning har jag inte tagit ställning till ännu, men just nu är det inte rätt tid att skörda bland papperna. Tills vidare glider jag alltså runt med i stort sett 90% av mitt kapital exponerat mot aktiemarknaden. Kapitalet från Stockwik placerade jag i Hennes och Mauritz. Beslutet baseras dels på att jag vill ha fler lågriskbolag in i depån, och dels på att H&M har sjunkit mycket den senaste tiden.

Ha det bra!

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s