Små förändringar i min depå

Under början av veckan har jag omfördelat mitt kapital en del.

  1. Volkswagen såldes. Vinst 17,3%.
  2. American Express Company inhandlades.
  3. Hennes & Mauritz fylldes på.

Mina tankar kring förändringarna var att Volkswagen var lite riskabel att äga. När dieselskandalen väl blir uppklarad kan aktiens värde bli påverkat, och jag är rädd för att det kommer att bli negativt. Dock vet jag inte så mycket om den, men mitt slutgiltiga beslut blev iallafall att sälja av den.

Volkswagen upptog en ganska stor post i min depå, och för att placera om pengarna köpte jag American Express. Detta beslutet grundar jag i att jag tror att kortföretagen gynnas av mer konsumtion nu under julhandeln, och att kursen var förhållandevis låg. Samtidigt vill jag att mitt kapital ska vara exponerad mot den amerikanska börsen i någon mån även om USA kanske inte är det bästa valet för aktier just nu.

Mitt sista val att köpa HM var för att placera pengarna på ett säkert ställe. Enligt mina erfarenheter har HM varit säker alltid, och jag tror att den kommer att förbli så. Kursen är dessutom låg, och därför utnyttjade jag kursrabatten till att fylla på lite.

 

Än en gång vill jag önska mina läsare en riktigt god jul! Samtidigt uppmanar jag er att besöka börsen några gånger i mellandagarna, då vad som helst kan hända när som helst.

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s