Säkrare placering

Tjenare!

På börssidan har jag inte förändrat något på länge. Ska snart ha mitt kvartalsmöte med banken, och funderar då på att placera om en del av pengarna. I nuläget har jag cirka 90% av mitt kapital exponerat mot aktiemarknaden, vilket känns lite risky. Samtidigt behöver jag inte pengarna som det är nu, och därför har denna åtgärd vidtagits för att få maximal avkastning. Trots det börjar jag känna att det har varit många bra börsår för min del nu, och det är därför kanske klokt att flytta cirka 25% av mitt kapital till någon alternativ placering, som inte är exponerad mot aktiemarknaden. Tittade lite på Carnegie Emerging Market Corporate Bonds som istället är riktad mot kreditmarknaden, och lånar ut pengar till större företag. Det är en ny placering från Carnegie, men de räknar med att kunna erbjuda en avkastning på 5%/år.

Om någon har någon annan lite ”säkrare” placering att rekommendera får ni gärna kommentera nedan!

hwasp

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s