Går inte via ISK

Hallå!

Nu har jag tecknat aktier i nyintroduktionen av Attendo. Senaste dagen var den 26 november, så än finns tid för intresserade. Stötte dock på ett problem då jag numera bara handlar via ISK-portfölj. Bland företagshändelser hos Nordnet hittade jag inte Attendo, och frågade därför kundtjänst. De förklarade att man endast kan teckna aktien via Aktie- och fonddepå, och därför har jag nu genomfört teckningen via den. Omständligt tycker jag. Är det någon som vet vad detta kan bero på?

Ha en bra börsvecka!

hwasp

2 reaktioner till “Går inte via ISK

  1. Hallå!

    Anledningen till att Attendo inte går att teckna i ett investeringssparkonto beror på att det är befintliga aktier som ska noteras. Då kan man inte teckna dessa i ett investeringssparkonto. De går däremot bra att teckna dem i en kapitalförsäkring och i en aktie- och fonddepå. Tecknar du i sistnämnda kan du såklart flytta in aktierna till ett investeringssparkonto när de har noterats (men du får du som känt skatta på den ev. vinst du gjort tills dess).

    /Karin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s