Veckorapport (45)

v45

Det här är utan tvekan min bästa tid på börsen någonsin, och jag har tänkt att minska riskerna lite förutom dessa förändringarna under veckan. Det är svårt att säga hur börsen utvecklas de närmaste åren, och därför funderar jag på att minska exponeringen mot börsen. Som jag tidigare sagt är jag mycket målmedveten, men det får i gengäld inte leda till att jag tar för stora risker. Behöver nog planera in ett möte med min lokala sparbank för att veta hur jag ska gå tillväga. Vad tycker ni?  Eller rättare sagt vad tror nI? Kommer börsen att gå upp mer, eller är det dags att backa. Visserligen har jag en lång tidshorisont, och därför kan jag tänka att på lång sikt går börsen uppåt. Trots det är det inte fel att minska risken.

Veckans händelser har kretsat kring att minska riskerna i min depå. Först och främst sålde jag av både Fingerprint och Precise i måndags. Jag har ägt dem i cirka 3 månader, och var kluven kring om jag skulle spara dem tills efter rapporten. Dock kände jag att jag inte hade tid att bevaka aktien mer under veckan, och gick därför ur. I Fingerprint slutade avkastningen på 110,6 %, respektive 36,5 % i Precise Biometrics.

Av misstag blev också min spekulationspost i Sensys Gatso Group såld. Jag hade satt en glidande Stop Loss för att inte riskera för mycket, men detta ledde till att en köporder utfärdades idag. Fösta posten i Sensys såldes med 183,1 % avkastning, och andra med 169,7%.

Trevlig fredag!

Hwasp

2 reaktioner till “Veckorapport (45)

 1. Kul att se att det går så bra för dig. Sedan förstår jag att det här med att sälja eller inte sälja alltid är ett dilemma – säkra vinsten eller ligga kvar med de möjligheter och risker det innebär. Sälja hälften kan vara en bra taktik ibland. MEN, det är oftast bättre att sälja det som går dåligt och behålla det som går bra.

  Du har en bra riskspridningen,tycker jag, så att gå till storbanken och få råd det är väl ungefär lika bra som att fråga din farfars far (98 år) om vilka sidor på internet som är bäst 🙂 Det kan ju dock vara bra att ha tillgångar på andra ställen än i aktier t ex bankkonton, boende, etc. Och att komma ihåg att aktier ska man se på lååång sikt och att det kommer dippar.

  Ha det gott,
  Svensson

  Gilla

  1. Tackar! Jag sålde 2/3 av Sensys när den hade gått upp mycket nog (180%) och satte därefter en stoploss. Då kursen är mycket volatil och hoppar lite fram och tillbaka så löstes den ut, och alla aktier såldes. Samtidigt ger det mig nu anledning att fundera över nya investeringar. Tyvärr lever inte min farfars far så honom kan jag inte fråga 😉 Försöker vara lyhörd och ta in så mycket information som möjligt från DI, Shareville, Aktiespararna och Veckans Affärer.
   hwasp

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s