Chansar på SSAB 26,23

Nu tycker jag att det är dags. De senaste månaderna har SSAB, som är ett förhållandevis stort innehav i min depå, gått ner en hel del. I samband med köprekommendationen från Swedbank tänkte jag nu passa på. Riktkursen de har satt låg på 43kr. För att utnyttja läget lite extra dubblade jag antalet aktier i SSAB, och hoppas nu på uppgång. Tror inte att det kommer bli en raket som typ FING B, men ändå. På lång sikt bör den ju ändå gå upp, eller vad säger ni kära aktiegudar?

Med detta sagt har jag nu investerat hälften av min slutlön på 20000 kr. Mottar gärna tips på var jag kan investera resterande 10000 kr. I veckan hörde jag på något håll att ”the botten is nådd”, och på andra håll att det kan gå ner ännu mer. Ingen av skolorna är ren sanning, då det trots allt är ekonomi vi talar om, men för att reservera mig valde jag att köpa för lite och vänta med lite kapital. Gjorde jag rätt? Det får tiden helt enkelt utvisa.

Önskar er en god fortsättning på helgen!

hwasp

5 reaktioner till “Chansar på SSAB 26,23

 1. Tjena, kul att läsa om någon annan som relativt ung och aktiebloggar! Ser mig själv som ung fortfarande, och nämner många av bloggarna jag läser skriver om ”sina barn” så känns det som jag är i en egen kategori, men verkar som att vi kanske är i den tillsammans då.

  Dock skiljer sig våra strategier en del och jag skulle väl säga att en köprek från SwedBank och att aktien kommit ner en del så att den bör gå upp, inte övertygar mig som argument, men då ska jag gratulera dig till 10% idag, schysst trade!

  Lycka till framöver!
  //Dubbel Utdelning

  Gilla

 2. Ja men kul ett vara lite unik då kanske!
  Ja det skulle jag tycka var kul, men gör det bara om du känner att det finns något av värde att länka till =)

  Kommer definitivt kika in här framöver!
  //Dubbel Utdelning

  Gilla

 3. Modigt att ge dig in på råvaror. Botten kanske är nådd för råvarupriser (men ärligt, ingen vet nånsin nåt). Men jag har svårt att se att bolagen ska tjäna vidare mycket pengar under tiden vi väntar in priser på en bra högre nivå än idag. Å andra sidan är allt jag gör att vänta på riktigt låga guld-, och kopparpriser så jag kan köpa Boliden igen. Hoppas köpet överraskar uppåt för dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s