En chansning – Sensys Traffic

Gjorde idag ett lite impulsaktigt köp i Sensys Traffic. Egentligen har jag inte gjort någon djup analys. Aktien har legat på min bevakningslista ett tag, och sedan har jag sett att den har stigit en del på sistone. Så nu gick jag in med lite pengar, och hopppas bara på ett resan uppåt ska fortsätta. Finansieringen kommer från en annan aktie. Sålde av en del i Industrivärden C. Tror fortfarande på aktien, men den har en stabil, och något saktare, uppgång.

Köp Sensys traffic 1,85 SEK.

Minskning Industrivärden C 132,54 SEK.

3 reaktioner till “En chansning – Sensys Traffic

 1. Har själv haft Sensys Gatso Group AB (F.d. Sensys Traffic) på bevakning och gick in med en del för ett tag sedan. Lyckligtvis steg kursen i och med förvärvet av Gatso. Hur ser du på fortsättningen? Personligen låter det för egen del fortsatt intressant med deras affärer i mellanöstern och gulfen samt den relativt nya ordern i Storbritannien.

  Gilla

  1. Hej! Sedan mitt köp har Sensys gått upp cirka 47%, och mot bakrund av att jag bara har ägt aktien två månader känns det bättre än okej. Jag läste och hörde om aktien en gång. Sedan kändes det som att den dök upp överallt, och då kände jag att den måste jag ha! Min enkla analys utgår från resonemanget att fler kameror kommer förmodligen ersätta trafikpoliser framöver, och därför är aktien köpvärd på lång sikt. Förvärvet av Gatso gjorde den också köpvärd på kort sikt, så nu är jag lite osäker, men tror att jag behåller aktien lite till eller alternativt sätter en glidande Stopp Loss för att garantera vinst. Hoppas jag har lyckats besvara din fråga även om svar kring ekonomi kan vara lite svåra, då det faktiskt inte är ren vetenskap.

   Gilla

 2. Tack för svar! Håller med i resonemanget kring att kameror kommer ersätta trafikpoliser. En annan sak jag tagit med i beräkningen är att kamerorna troligtvis kommer behövas under längre tid i områdena / på marknaderna jag nämnde. Märker att aktien svajar lite grann nu och antar att den kommer dippa en del innan den tar fart igen. Själv tänkte jag behålla aktien på med en lång tidshorisont. Medveten om att ekonomifrågor är mer komplexa med många faktorer som spelar in och påverkar. Både kortsiktigt och långsiktigt. Alltid intressant att höra resonemang dock!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s