Ändrade uppfattning om Dustin

Efter inspiration från http://ekonomisktoberoende2015.wordpress.com har även jag köpt en del aktier i Dustin.

Mitt intryck av elektronikbranschen är att den är mycket pressad med hård konkurrens (bolag som Elgiganten och Mediamarkt). Dustin har däremot hittat en alldeles egen nisch där stor del av deras kundkrets består av medelstora bolag, och därmed är försäljningen något mindre pressad. Elgiganten och Mediamarkt har flest privatpersoner som kunder, och det är den delen av marknaden som är svår.

Alltså ändrade jag min uppfattning, och köpte i Dustin Group AB för 54 SEK/aktie. För att finansiera köpet sålde jag Lundin Petroleum. Har ägt värdepappret under flertal år, och i början gjorde de riktigt bra ifrån sig. På senare år har det dock stått stilla, och säljer därför värdepappret med liten vinst. För att köpa nytt behöver man sälja av något annat. Just nu tycker jag att min depåstorlek är lagom, så jag vill inte sätta in mer pengar.

Kommentera gärna om ni har annan uppfattning kring detta värdepapper.

hwasp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s