Mitt ekonomiska mål

Hej! Idag är jag 18 år och gymnasieelev. Utöver det intresserar jag mig mycket för ekonomi och investeringar. Sedan jag var liten har jag månadssparat i fonder, och när jag fyllde 15 köpte jag min första aktie.

Daligen läser jag Dagens Industri och Stockpickers nyhetsbrev. Utifrån det analyserar jag själv och gör ett köp i aktier. För att vara helt ärlig älskar jag pengar, och det är förmodligen där mitt intresse har grundats.

På min 20 års dag ska jag vara miljonär. Ur den synvinkeln har jag en kort sparhorisont, men det är givetvis bara ett delmål. Jag förespråkar mottot ”learning by doing”, så om jag handlar mycket med värdepapper nu kan jag nog lyckas bättre i framtiden. Idag uppgår mitt totala placeringsbara kapital till ungefär 800000. Exaktare kalkyler, samt länk till Shareville kommer senare.

Följ gärna min blogg för att ta del av tankar och idéer om min ekonomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s